Cem Esen – Piyano

1997 Adana doğumlu olan Cem Esen piyan eğitimine Can Çoker’le yedi yıl çalıştığı Çukurova Devlet Konservatuvarı’nda başladı. Eğitimine 2010’dan bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Metin Ülkü ile devam ediyor.

2009’da Çukurova Devlet Senfoni ve 2010’da Bursa Devlet Senfoni Orkestralarıyla Mozart’ın 23. Piyano Konçertosu’nun seslendiren genç sanatçı birçok ödülün de sahibi. Bunlar arasında 2010 Uluslararası Pera Piyano Yarışması ve Ulusal Chopin Piyano Yarışması’nda ikincilik, Polonya’nın Jelenia Gora kentinde düzenlenen 2011 Uluslararası Chopin Piyano Yarışması’nda finalistlik, 2012’de Ulusal Adnan Saygun Piyano Yarışması’nda birincilik bulunuyor. Sonuncu yarışmada Çukurova ve İzmir Devlet Senfoni Orkestralarıyla Chopin’in 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi.

2012’de Antalya Piyano Festivali’ne de katılan Esen, Kazakistan’da düzenlenen Uluslararası Delphi Günleri ve İspanya’da düzenlenen Uluslararası Maria Herrero Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazandı ve Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler programına kabul edildi. 2014’te Estonya’daki Uluslararası Piyano Yarışması’nda Özgün Yorum Özel Ödülü’nü ve Hollanda’da düzenlenen Uluslararası Genç Müzisyenler Piyano Yarışması’nda ArtEZ Konservatuvarı Ödülü’nü aldı. 2018’de de bir resital vermek üzere Sofya Müzik Festivali’ine davet edildi.

Kendi bestelerini yayımlayan sanatçının, yirmisi opus stilinde olmak üzere, toplam 83 bestesi bulunuyor. Soprano ve tenor olarak pek çok Türkçe şarkı da yazan Esen’in, 2019-2020 sezonunda Ayşe Ece Güneşşen ile kaydettiği Tragic Lieds ve Alp Utku ile kaydettiği Evening Sun Lieds adlı iki albümü çıktı.

2020’de flüt sanatçısı Cem Önertürk’le 1. Flüt Sonatı’nı kaydetti ve tekli olarak çıkardı. Aynı yıl kurduğu Portomento Edition ile Türkiye bestecilerin eserleri tüm dünyada çevrimiçi platformlarda yayımlanıyor.

Peter Florian, Andrej Dutkievich, Gülsin Onay, Stephan Kovacevich, Ludmil Angelov, Jun Kanno, Emre Şen, Johann Schmith ve Diana Anderson’ın ustalık sınıfı çalışmalarına katılan sanatçı çalışmalarına Hannover Müzik Yüksek Okulu’nda Roland Krüger ile devam ediyor.

Cem Esen Güher ve Süher Pekinel’in Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler programının bursiyeriydi.